L-glutamine

L-glutamine, представен от Alternative Nutrition, произведен от японския концерн- производител на аминокиселини Ajinomoto ТМ предоставя на всички спортисти L-glutamine с най-високо качество в световен мащаб (100% HPLC). Изключително финната микронизирана пудра с леко сладък вкус, разтваряща се още в устата, дори и без прием на течности, предлагана от Alternative Nutrition, представлява най-добрия избор на тази аминокиселина от всички спортисти, избрали да я включат към своя дневен прием на хранителни добавки.
L-glutamine е суплемент с доказан антикатаболен/анаболен ефект. Стимулира белтъчния синтез, намалява рязко нивото на кортизола (катаболенхормон, отделящ се при стрес) в кръвната плазма, подпомага задържането на вода във вътрешноклетъчната среда (не външноклетъчна подкожна вода) на мускулнатаклетка (миофибрил) – хидратиране на клетката, стимулира производството на хормон на растежа от хипофизата.
• Научни изследвания доказаха, че нарастването на мускулната клетка е в пряка зависимост от складирания в нея L-glutamine.
L-glutamine е имуностимулатор, подпомага функциите на черния дроб ипозитивира азотния баланс (антикатаболен, анаболен ефект).
Приложение и доказан ефект:
L-glutamine е съставка на глутатиона – най-важният антиоксидант в организма, който се съдържа практически във всяка клетка;
L-glutamine повишана отделянето на човешки хормон на растежа;
L-glutamine повишава интелекта (дори коефициента на интелигентност на деца с проблемно развитие) и помага запреодоляване на алкохолизма;
L-glutamine ускорява оздравяването на язви, помага срещу умора, депресия и импотентност;
L-glutamine подпомага оздравяването при изгаряния и може да предотврати загубата на мускулна маса при хроничноболни;
L-glutamine се използва при трансплантации на костен мозък, тъй като съкращава болничния престой и намалява риска от инфекция;
L-glutamine увеличава мускулната маса на активно спортуващи здрави хора.
L-glutamine подобрява функциите на черния дроб, който е голям консуматор на тази аминокиселина.
•  L-glutamine може да бъде приеман в самостоятелна форма (без белтъчини и въглехидрати) в дозировка от 10 гр. с цел стимулиране ендогенното производство на хормон на растежа непосредствено преди лягане.

L-glutamate, една друга аминокиселина има свойството да служи преди всичко за гориво на мозъка. L-glutamate имасвойството да обира излишния амоняк, който пречи на доброто функциониране на мозъка и да го превръща в буферен L -glutamine. Тъй като L – glutamine повишава чувствително нивото на L- glutamate, недостигът му в храната може да доведе до недостиг на L- glutamate в мозъка.
L-glutamine е съставка на глутатиона – най-мощния и важен тиоксидант в организма, който се съдържа практически въвзсяка една клетка. Ето защо, ако имате недостиг на L- glutamine,зероятно ще има недостиг и на глутатион.

L-glutamine заедно с простите въглехидрати и инсулина намаляват ефективно и бързо високите нива на кортизол в кръвта,отделен при стресови ситуации и физически натоварвания.
L-glutamine може да бъде използван в дозировки 30-40 гр./ден в предсъстезателна подготовка в бодилдинга катонощен антикатаболик и суплумент, влияещ основно върху кортизола.
• Ако употребявате алкохол или анаболни стероиди, L – glutamine заедно с Lecithin, Taurine, холин, инозитол, метионин,5етаин, рибено масло: омега-3 мастни киселини до 6000 mg дневно, моно- и полиненаситени мазнини ще помогнат на черния ви дроб да се справя по-лесно с по-голямото натоварване, упражнявано върху него.
L-glutamine е най-разпространената аминокиселина в човешките мускули, които са изградени до 60% от нея и повлиява директно прираста на мускулна маса при активно спортуващи хора.
• Дори и да не спортувате може да използвате L-glutamine в синергични комбинации с други суплементи, за да подобрите здравословния си статус.

Ефективна дозировка на L – glutamine: 5-20 гр./ден в зависимост от личното тегло и целите, разделени на 2 – 3 приема през деня (при количества над 10 гр.). В предсъстезателен период в бодибилдинга приемът на L- glutamine може да достигнедо 30 – 40 гр./ден поради силно изразения му антикатаболен ефект.

Начин на употреба: 5 гр. (1 ч.л.), приети самостоятелно или в комбинация с други суплементи и/или макронутриенти(въглехидрати и белтъци)

Здравословен аспект на L-glutamine: основна съставка на глутатиона-най-мощния и важен антиоксидант в организма; L-glutamate обира излишния амоняк, който пречи на доброто функциониране на мозъка и го превръща в буферен L-glutamine-чрез взаимни превръщания на глутамин в глутамат и обратното в организма L-glutamine директно повлиява този процес; подобрява работата на черния дроб и скелетната мускулатура, повишава интелекта, ускорява оздравяването на язви, помага срещу умора, депресия и импотентност, намалява риска от инфекции, повишава серумното ниво на хормона на
растежа, помага за преодоляване на алкохолизма.Translation
Powered by WordPress | Designed by: backlink indexing service | Thanks to get insanity, Appartements in Berlin and Cocktail Dresses